Herečka Pavla Gajdošíková ve filmech nahotu nemusí. „Pro snímek Chyby ale byla důležitá“

18. březen 2024

Hrála v ostravském Divadle Petra Bezruče a teď je v angažmá v pražském Divadle pod Palmovkou. „Říkala jsem si, že deset let v prvním angažmá je už dlouhá doba,“ vysvětluje. Neměli o ni rodiče starost, když brzy odešla z domu? Jaký s nimi má vztah? Je pravda, že hraje na cimbál? Chtěla někdy mít kapelu? Co zažila při natáčení filmu Extraktoři? Co ji těší a jak si čistí hlavu?   

„Jsem dobrodružný a zcestovalý člověk. Mám ráda změny a pro mě to bylo fajn,“ říká držitelka Českého lva za nejlepší herečku v hlavní roli, kterého získala za svůj výkon v dramatu Chyby.

Pavla Gajdošíková

Pavla Gajdošíková v něm musela odhodit stud, protože je to příběh holky z malého města, která točí pornografická videa. „V nejdrsnějším záběru jsem měla dublérku. Byla to moc fajn a bezprostřední holka,“ vzpomíná.

„Když jsem si přečetla scénář, paní dramaturgyně se mě ptala, jestli do toho jdu. Strašně jsem se styděla, ale šla jsem do toho, protože je to dílo Honzy Prušinovského, kterému moc věřím,“ svěřuje se herečka, která ve filmech nahotu nemusí.

„Často je to schválnost a filmy jsou dobré i bez nahoty. Nicméně v tomto filmu to bylo důležité,“ uzavírá Pavla Gajdošíková v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související