Hmyz necítí bolest, než ho zpracujeme, upadne do hibernace, říká Anežka Svobodová z cvrččí farmy
Nejde o nic jiného než o proteiny, lidé se nemusí bát, vysvětluje Anežka Svobodová ze společnosti, která se věnuje výrobě jídla z cvrččí mouky… V Thajsku provozují speciální farmu, kde, jak sama říká, pracují s hmyzem jako se surovinou – bolest necítí, a než ho zpracují, tak upadne do hibernace. „Mouka z cvrčků je vlastně proteinový prášek, nemá žádnou chuť,“ říká. Kdo jsou to etnovegetariáni? A jak se připravuje jídlo z hmyzu?
Související
-
Moučné červy vybírejte nejsvětlejší. Chutnají nejlépe! radí...
Vytvořte z ruky misku, naplňte ji hmyzem, snězte ji – a do dalšího dne už nic jíst nemusíte. „Mělo by to poskytnout dostatečný přísun potravy pro člověka na jeden d...
-
Pavel Maurer o moučném červu: Po téhle pochoutce se určitě...
Známý gastronaut Pavel Maurer ochutnal různé speciality. Například francouzská žabí stehýnka nebo hada. Jednou se také zakousl do moučného červa. Jak mu chutnal? A ...
-
Hmyz na talíři hollywoodských hrdinů naznačuje, že by se mohl...
Nedávno jsem viděl tři krásné filmy, kde hrdinové jedli broučky: Indiana Jones, Šílený Max a Motýlek. Začnu Motýlkem – jedním z nejslavnějších a nejautentičtějších ...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.