Hodila jsem osobák. Věřím, že to půjde a na olympiádě něco předvedu, věří Bára Špotáková

11. listopad 2020

Držitelka dosud nepřekonaného světového rekordu v hodu oštěpem se chystá na olympiádu. „Věřím si a doufám, že tam něco předvedu," svěřuje se v Blízkých setkáních.

Bára Špotáková tráví momentálně čas výukou on-line se svým synem. „Lituju toho svého kluka. Schytal to opravdu blbě, minulý rok měl distanční výuku půlku první třídy a teď i druhá třída. Z pohledu rodiče je to teď horší než na jaře, protože se učí víc hodin. Tím se čas na přípravu do školy zdvojnásobil. Je to velmi náročné,“ svěřuje se oštěpařka.

Tréninky nezanedbává

Od ledna má nového trenéra. „Byl to dobrej rok, s trenérem jsme si sedli a na výsledcích to bylo vidět.“ Po narození druhého dítěte hodila totiž svůj osobní rekord. „To je důkaz, že to se mnou nejde z kopce a že do olympiády bych mohla ještě něco předvést. Pořád tomu hodně věřím, i když je to v tomto věku možná zvláštní,“ vysvětluje s úsměvem Špotáková. „Olympiády se chci zúčastnit a doufám, že tam i něco předvedu,“ věří si olympijská medailistka.

Jak důležitá je pro ní psychika při závodění? Co se svými dětmi ráda zpívá? A má plány po skončení profesionální kariéry?

autoři: Adéla Gondíková , mis

Související