Hokejista Tomáš Plekanec zůstává i ve svých 40 letech oporou kladenských Rytířů. Je stále ve výborné kondici

15. září 2023

I v nadcházející sezóně hokejové extraligy budou na zimních stadionech k vidění velké osobnosti českého hokeje. Mezi ně se bezesporu řadí i Tomáš Plekanec, který se i po dovršení 40 let věku, rozhodl pokračovat v profesionální kariéře v klubu kladenských Rytířů. Tedy tam, kde jeho hokejová dráha před 25 lety začala. Co ho u sportu drží, zjišťoval reportér Petr Kadeřábek.

„Cítím se dobře, hokej mě překvapuje a pořád baví, takže v tom jako problém nebyl. A je to i o rodině, a ta je přednější, takže to bylo o tom, abychom si nějak řekli, jak to bude fungovat,“ vysvětluje Tomáš Plekanec důvody, proč bude v kariéře pokračovat.

Útočník Kladna Tomáš Plekanec se chystá na další extraligovou sezonu v dresu Rytířů Kladno

Poprvé přitom naskočil do extraligy už v roce 2000 a hned v první sezoně byl vyhlášen nejlepším nováčkem soutěže. Následně udělal velkou kariéru v NHL, kde odehrál 1001 zápasů. A ve chvíli, kdy už jeho vrstevníci končili s kariérou, on se přes zastávku v Kometě vrátil do Kladna. Mateřskému klubu pomohl k návratu do extraligy a v následujících letech ho tam pomohl i udržet. Ještě v minulé sezoně patřil mezi desítku nejvíce bodujících hráčů celé soutěže a teď by měl pomoci Rytířům do vysněného play-off.

Tomáš Plekanec

„Doufejme, že si to nějak sedne a že budeme hrát důstojnější roli, než jsme hráli posledních pár let. Do boje postupuje 12 týmů ze 14, takže jiný cíl vlastně být ani pro nás nemůže. Prolomíme to,“ věří hokejista..

Tomáši Plekancovi nechybí zkušenosti ani hokejový um. Potřebuje ale také výbornou kondici, kterou stále má. Vypadá jakoby ani nestárnul. A jak to dělá? To si můžete polechnout v reportáži Petra Kadeřábka.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio