Hokejisté Třince porazili ve třetím semifinále Pardubice 2:1, rozhodl Hrňa

7. duben 2023 05:20

Hokejisté Třince nadále v play off dokazují, jak silný a zkušený tým mají. Nad suverénním vítězem základní části Pardubicemi vedou po čtvrteční výhře 2:1 stejným poměrem na zápasy a dnes mají další domácí utkání před sebou.

„Asi jsme nebyli lepší v tom zápase, ale z naší strany jsem tam viděl spoustu bojovnosti, nasazení, obětavosti, spoustu zblokovaných střel hlavně v přesilových situacích soupeře a toho si velice vážím a děkuji hráčům a gratuluji jim,“ chválil třinecký trenér Zdeněk Moták.

I když Oceláři jako obhájci posledních tří mistrovských titulů byli často pod tlakem Pardubic, tak nakonec zase našli cestu k výhře. „Nebyl to od nás úplně optimální výkon a v kabině jsme si to i řekli, že to nebylo úplně ono, ale jsme rádi, že jsme si našli cestu k vítězství. A musíme začít úplně jinak,“ vyhlíží už dnešní čtvrtý zápas semifinálové série střelec rozhodujícího gólu Erik Hrňa. I když dorážel do odkryté branky, prý to byla těžká situace. „Fakt jsem se do poslední chvíle bál, že to minu. Ale naštěstí to tam spadlo a i ze mne to spadlo,“ dodává s úlevou.

Domácí gólman Ondřej Kacetl se připravil o čisté konto vlastní chybou a Pardubice vyrovnaly na 1:1. Ale chyba nebyla nakonec klíčová i díky Hrňově trefě. „Tu chybu Ondry bych vůbec neřešil, protože nás drží každý zápas a bez něho bychom nebyli tam, kde jsme,“ připomíná Hrňa.

Ve Werk Aréně se začne opět v 17 hodin.

Spustit audio

Související