Hokejový Lapač se modernizuje. Vsetín zaplatí nové šatny pro mládežníky

8. únor 2018

Nových šaten a zakrytí střídaček se dočkají ještě letos hokejisté na zimním stadionu ve Vsetíně. Další etapa rekonstrukce stadionu Na Lapači zahrnuje také kompletní opravu zbývající části pod tribunou.

„Konkrétně se bude jednat o opravu šesti dalších šaten dorosteneckých a žákovských týmů a jednu šatnu hostů, včetně hygienického zázemí,“ řekl starosta Jiří Růžička s tím, že v letošním městském rozpočtu je na rekonstrukci vyčleněno 11,5 milionu korun.

V rámci rekonstrukce bude vybudováno WC pro imobilní návštěvníky, úprav se dočká také prostor fanshopu, s ohledem na větší bezpečí hráčů dojde i k novému nadstřešení střídaček. Ve druhém nadzemním podlaží se stavebních úprav dočká také hygienické zázemí pro návštěvníky stadionu.

„Součástí rekonstrukce budou i úpravy rozvodů zdravotechniky, vzduchotechniky a elektroinstalace, včetně úprav stávajícího vytápění, měření a regulace,“ dodal k letošní etapě rekonstrukce stavební technik radnice Petr Findeis.

Od roku 2016 putovalo z městské pokladny na opravy stadionu přes 21 milionů korun. Došlo například k výměně chladícího systému ledové plochy a montáži světelných tabulí včetně nové velké LED obrazovky. 

autor: Gabriela Hykl

Související