Holice budou mít dráhu pro in-line bruslaře. 750metrový ovál otevřou v létě

11. březen 2020 13:20

Kopanou, atletikou a nově i kolečkovým bruslením bude brzy žít městský stadion v Holicích. Spartakiádní areál z 60. let minulého století, kde ještě donedávna měli běžeckou trať ze škváry, aktuálně opravují dělníci. Od léta by měl být místem, kam si vedle fotbalových fanoušků najdou cestu i vyznavači  in-line bruslení.

Je vidět, že městský stadion prokoukl, místo původní škváry má novou tartanovou dráhu, opravenou malou tribunu, nová zábradlí, kiosek. Na jižní straně je odtěžený i původní divácký val a přibylo nové zavlažování na dešťovou vodu.

Teď je v plném proudu druhá etapa přestavby. „Aktuálně zde budujeme ovál pro in-line bruslení, ten bude mít necelý ¾ kilometr a bude okolo obou fotbalových hřišť,“ popisuje nezávislý starosta Holic Ondřej Výborný. „Proč in-line ovál? Vychází to z celé koncepce, kterou nám namaloval pan inženýr Vlachopulos. V Holicích je po in-line bruslení poptávka a tras, kam by bruslaři mohli, není mnoho, takže je to doplnění nabídky.“

Stadion v Holicích je už několik let v rekonstrukci. Momentálně budují bruslařský ovál s hladkým povrchem

Podle Výborného by 750 metrů dlouhý bruslařský ovál měl být hotový letos v létě. V plánu je taky doplnění stadionu o nové parkovací plochy. Za opravy areálu utratí město asi 70 milionů korun. „Hovoříme opravdu o částkách, které městský rozpočet zatíží. Nicméně nemuseli jsme zatím sáhnout na rezervy, které máme a nemuseli jsme si brát úvěr,“ uzavírá Výborný.

Že se areál místním mění před očima, vítá i předseda holického fotbalu a opoziční zastupitel Petr Bajer ze Strany soukromníků. „Co se týká opravy sportovišť, tak tam si myslím, že to funguje ne koalice vs. opozice, ale vhodnost nebo nevhodnost. A myslím si, že to tam běží poměrně dobře.“  

Do budoucna pak město chystá i opravu fotbalových kabin a uvažuje i o získání dotace na vybudování workoutového a parkurového hřiště v areálu sportoviště.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související