Hradecké technické služby pokračují v povánočním úklidu. Co se právě konkrétně děje?

11. leden 2018 10:20

Počasí víc než zimu připomíná předjaří. Pracovníkům Technických služeb v Hradci Králové to ale docela vyhovuje. Mají totiž lepší podmínky při povánočním úklidu města. Postupně tak z ulic mizí světelná výzdoba a odklizeny jsou i všechny tři vánoční stromy. Co teď nejvíc technické služby zaměstnává?

Tři vánoční stromy, které zdobily hradecká náměstí, byly rozřezány. Postupně pracovníci také sundávají světelnou výzdobu ze sloupů v centru města. To ale ještě nějaký čas zabere. Protože u každé lampy, nebo stojanu, se pracovníci zdrží při demontáži a také k tomu potřebují vysokozdvižnou plošinu.

Počasí, které teď panuje, si technické služby pochvalují. Protože je snazší odklízení povánoční výzdoby, která může být rovnou uložena ve skladu.

A daleko snazší je i posilvestrovský úklid na celém území města, jak potvrzuje ředitel hradeckých technických služeb Tomáš Pospíšil: „Provádí úklid odpadků pyrotechniky, která je díky dobrým klimatickým podmínkám vidět, není nikde schovaná pod sněhem. Tato činnost probíhá po celém území města. Další činností je, opět díky příznivým klimatickým podmínkám, péče o veškerou zeleň a údržba kulových stromů."

Povánoční úklid v královéhradeckých ulicích

Na některých místech technické služby opravují i silnice a chodníky, například dlážděné kryty. A stroje, které by za normálních okolností odklízely sníh, teď zametají nečistoty, smetí a odklízejí listí.

Znamená to, že letošní průběh zimy nahrává úsporám? Ne tak docela, protože zaměstnanci služeb pracují stejně, jen na jiných úsecích.

O úsporách asi tedy zatím nejde mluvit, upřesňuje opět ředitel technických služeb Tomáš Pospíšil: „Úspory zatím nejsou co se týče pracovních sil. Úspory mohou být pouze na posypových materiálech. To znamená, nevysype se tolik posypové soli, inertních materiálů jako je písek, případně ekogrit."

Na přesné vyčíslení úspor je ještě brzy. Navíc do konce zimy zbývá ještě hodně času.

Vánoční výzdobu hradecké technické služby odklidí do konce tohoto týdne.

autor: luc
Spustit audio

Související