Hudební publicista Viktor Palák: Jednou jsem se poblinkal ve vlaku z okýnka

30. listopad 2023

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl tentokrát Viktor Palák – hudební a filmový publicista a člověk, který se pohybuje v kultuře jako (živá) ryba ve vodě. Viktor dorazil na rozhovůrek do studia dokonce osobně a hned na úvod se popsal ve třech slovech následovně: „Nejsem Pavel Kučera.“

V milém a družném rozhovoru s Viktorem, který pro Radio Wave připravuje hudební pořad Modeláři, jsme probírali taky houby, módu a co je pěkného v Opavě. Viktor se ale svěřil i s tím, že se jednou poblinkal ve vlaku z okýnka a že pak tento zážitek spolu s kamarádem označovali krycím jménem „kometa“. Kterým kusem oblečení by se Viktor chtěl stát a jak to souvisí s Baníkem Ostrava? I to jsme zjistili.

Písničku do hudebního okénka vybral tentokrát sám host. Viktor si chtěl připomenout skladbu Freeek od George Michaela, tak jsme si ji pustili.

Kterou písničku poslouchala Ivana padesátkrát za sebou a proč? K čemu se vám v autě bude hodit rozkrojená brambora? A kdyby Ivanin pes, který se jmenuje Brambor, byl hudební skladba, tak která a proč? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a všechno to uslyšíte.

Spustit audio