I krutě zmařený život může mít své nádherné pokračování. Eva Králová v písni The Inner Voice

1. prosinec 2023

Hudba ji provázela od malička. Sotva dosáhla na klávesy dědečkova pianina, začala s hudebními improvizacemi. Eva Králová byla výtvarnice, písničkářka a všestranně umělecky nadaná mladá dáma.

Její umělecké cítění s nevšedně spájelo s mimořádnou inteligencí. Eva se zabývala ideologií, filozofií, studovala jazyky a snažilo se vytvářet lepší svět.

Hovořím o ní v minulém čase, protože její fyzický život skončil v roce 2018 tragickou autonehodou, kterou nezavinila. Eva tady zanechalo stopu, po které stojí za to jít. Její nádherné autorské písně dokončil Edin, kamarád a skvělý muzikant Jirka Mucha. Album All The Beauty vyšlo letos posthumně, podobně jako nedávno Dýchej Davida Stypky.

A podobně jako poslední vzkaz skvělého frýdeckomísteckého fenoménu je nahrávka Evy Králové setkáním s něčím zvláštním, chce se říci až nadpozemským. Posuďte ostatně sami, až uslyšíte její magický a naléhavý hlas.

Čeká nás druhá píseň jménem The Inner Vocie z alba All The Beauty, které si opravdu zaslouží pozornost. Je dobré vidět a slyšet, že i krutě zmařený lidský život může mít své nádherné pokračování.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související