I letos, stejně jako loni, visí otazník nad festivaly. Jak by některé z nich mohly v kraji vypadat?

16. duben 2021 08:32

Festivalová sezóna je stejně jako loni v ohrožení. Už minulý rok se nekonaly některé oblíbené královéhradecké festivaly. Například Rock for People měl na letošní rok naplánovaný rozsáhlý program, ten ale přesouvá kvůli koronaviru na příští rok. Podrobnosti zjišťovala reportérka Michaela Vančurová. 

Handicapovaní jsou na Rock for People vítáni. Koncerty sledují z vyvýšené plošiny

03663053.jpeg

V Hradci Králové dnešním dnem končí Rock for People. Na hudební festival zavítaly tisíce lidí. Pořadatelé dokonce hlásí, že pokořili loňskou návštěvnost. Domácí a zahraniční interprety si měli možnost poslechnout a prohlédnout i lidé s handicapem.

Podle informací Michala Thomese, hlavního pořadatele festivalu Rock for People, letos nemůžou uskutečnit pro návštěvníky festival v tak velkém rozsahu, jak původně plánovali a budou se snažit program v co největší míře přesunout právě na příští rok.

Přemýšlí pořadatelé, že by i tak letos alespoň něco málo vymysleli?

Ano, pořadatelé mají touhu udělat něco i v letošním roce, bohužel kvůli současné situaci a kvůli tomu, že nikdo vlastně neví, jak to bude vypadat, tak zatím vyčkávají.

Potřebné informace získáte na webových stránkách festivalu Rock for People

A podle slov právě Michala Thomese se rádi jakékoliv situaci přizpůsobí, aby něco málo mohli pro diváky uskutečnit už letos.

Jak to vypadá s ostatními festivaly v Královéhradeckém kraji?

Zjišťovala jsem informace ještě ohledně festivalu Brutal Assault, který se koná v Josefově. Tam to vypadá tak, že podle pořadatele Tomáše Fialy se festival pravděpodobně v plné verzi letos konat nebude.

Čtěte také

Věří a doufají alespoň v to, že budou moci navázat na minulý ročník, kdy se festival povedlo uspořádat v malé verzi, to je ale ještě také ve hvězdách a vše to závisí na aktuální situaci.

Mám také informace o mezinárodním folklorním festivalu v Červeném Kostelci na Náchodsku. Tam podle slov Tomáše Šimka, ředitele festivalu, naopak vůbec nepřemýšleli nad tím, že by letos festival nebyl.

Pokud to situace dovolí, tak budou pořádat klasický velký pětidenní festival. Nicméně mají i variantu, že by festival zkrátili pravděpodobně na tři dny a zároveň by i zmenšili kapacitu. Všechno to ale závisí na epidemické situaci.

Spustit audio

Související