Jágr českého cyklokrosu získal svůj první titul Mistra republiky a chystá se na světový šampionát

Emil Hekele ve 42 letech ukázal na lednovém domácím mistrovství záda celému startovnímu poli. A svou formu chce potvrdit i na víkendovém MS ve Švýcarsku.

Loštický samorost se už jako mladík dokázal prosadit na světovém šampionátu, navíc jezdil skvěle i na dráze, po ukončení angažmá v Dukle Praha se mu ale nedařilo vymanit z amatérských podmínek.

„Jednoho dne jsem si řekl, že to takhle dál už nejde a skončil jsem,“ přiznává Emil. Tuhle situaci zažil hned dvakrát, ale nakonec se ke kolu pokaždé vrátil.

Trénovat chodí večer po práci, pořád ale má energie na rozdávání a první cyklokrosová medaile z mistrovství republiky byla letos sladkou odměnou. Překvapí i v nedělním závodě na MS?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.