Jak hrají finalisté německé soutěže Young Munich Jazz Award

9. květen 2019

V mnichovském jazzklubu Unterfahrt se vloni na podzim uskutečnila hudební soutěž mladých kapel za účasti německého rozhlasu. Poslechněte si styl nastupující generace muzikantů, kteří v Německu bodují.

Der Weise Panda – 3. místo

Kvarteto Der Weise Panda představilo hudbu plnou zvukové poezie, naléhavého vokálu a jemné psychedelické energie. Kapela se umístila na 3. místě. Členy formace jsou Maika Küster (zpěv), Felix Hauptmann (piano), Yannik Tiemann (kontrabas), Jo Beyer (bicí nástroje).

Johanna Summer – 1. místo

24letá pianistka Johanna Summer získala zlatou medaili, publikum i porotu ohromila svým živelným a zároveň citlivým hraním s napjatou atmosférou, kterou neustále udržovala.

David Grabowski Quartet – 2. místo

David Grabowski Quartet z Hamburku se svým programem veselého fusion-jazzu obsadil v soutěži 2. místo. Lídr a kytarista David Grabowski také obdržel cenu za nejlepší sólový výkon. V kapele dále účinkují Béla Meinberg (piano), Christian Müller (kontrabas) a Moritz Hamm (bicí nástroje).

JAZZOVÉ POŘADY NA ČRO VLTAVA
09:30 JAZZOFON (Všední dny)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Všední dny)
21:00 JAZZ & WORLD LIVE (Čtvrtky)

Vltava na Facebooku

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.