Jak najít svou duchovní cestu. Mistrovský kurz sestry Andrey

14. duben 2022

Pochází z ateistické rodiny, chtěla se stát slavnou divadelní umělkyní a už od dětství se snažila urovnávat každý svár a nespravedlnost. Přesto, že se jí plnily takřka všechny sny, šťastná a spokojená nebyla. Řádová sestra Andrea Hýblová našla víru před 22 lety, když se cítila být úplně ztracená. V Mistrovském kurzu o hledání duchovní cesty se podělí o své zkušenosti a poradí, jak můžete najít tu svou. Učte se od nejlepších!

„Víra není pro slabochy ani pro dokonalé, nevylučuje rozum ani svobodu a nerozdává se za zásluhy. Přestože se odpovědi nedostavují, nebojte se ptát. Poslouchejte svůj vnitřní hlas, své svědomí,“ radí sestra Andrea v Mistrovském kurzu na téma Jak najít svou duchovní cestu.

Jak čelit pochybnostem

„Ani moje cesta nebyla přímá. Se svým přítelem jsem zkoušela všechno možné – orientální praktiky, magii, věštění. Ale nic z toho mě nenaplňovalo. Moje zoufalství a prázdnota mě zavedly až na okraj propasti. Dokonce jsem chtěla ukončit svůj život. A v té chvíli jsem zavolala o pomoc,“ svěřuje se.

Jak poznat správnou cestu

„Podívejte se, jak žijí a jednají lidé, kteří by vás měli na duchovní cestě provázet. Váš vnitřní hlas vám řekne, jestli se na ni s nimi chcete nebo nechcete vydat. Největší nástrahou na duchovní cestě jsme si totiž my sami. Chceme být dokonalí, sami si určujeme pravidla, posouváme cíle. Ptejme se sami sebe, co uvidíme, až se jednou otočíme za svým životem.“

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.