Jak se točí videoklip ve vlaku? Poslechněte si novou Radio Wave Studio Session s Iggy Mayerov

26. červenec 2023

Pražskou dreampopovou kapelu Iggy Mayerov tvoří Tereza Dusilová, Michal Pilař, Jakub Pilař a Martin Griner. Čtveřice, která odehrála průřez svou tvorbou v nové Radio Wave Studio Session. Přes letošní léto plánují trávit čas zejména ve studiu, aby na podzim vydali nové EP. „Sami vlastně ještě nevíme, jak to bude znít. Nějaké náznaky tam jsou, ale můžu asi prozradit, že to bude hodně kytarové,“ popisuje Tereza.

Poslední rok Iggy Mayerov pracují na nové hudbě s producentem Kubou Kaifoszem aka Lazer Vikingem. Jak vznikla vzájemná spolupráce? „S Kubou už se nějaký pátek známe, takže jsme to naťukávali průběžně. Ale teprve před rokem jsme si řekli, že jdeme do toho. Pak to šlo ráz na ráz. Kuba se objevil na pár zkouškách a v létě jsme jeli do studia,“ popisují členové kapely.

Jejich nejnovějším počinem je měsíc starý videosingl Givin' You Up, který se na YouTube těší velkému úspěchu. Klip v režii Petra Vlčka vás vezme na cestu vlakem do světů podobných filmům amerického filmaře Wese Andersona. V rozhovoru Iggy Mayerov vzpomínají i na samotné natáčení. „Máme tam záběry z různých kupé a v jednom z nich je i prostředí Arizony. Sálá tam na vás sluníčko a léto. Reálně ale byly tři stupně. Točili jsme to v zimě,“ směje se kapela.

Jak přistupují dnešní muzikanti k vlastní propagaci? A na co se členové Iggy Mayerov těší? Poslechněte si celou Radio Wave Studio Session.

Iggy Mayerov

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.