Jaký bude trh s nemovitostmi v roce 2024? Odpovídal několikanásobný „realiťák“ roku, specialista Adam Šimoník z Olomouce

23. leden 2024

Čeká realitní trh další propad, nebo přijde oživení? Vyplatí se nemovitost koupit, prodat, nebo raději pronajmout? A trvá v Česku ještě covidový boom chalupaření?

Vysoké úrokové sazby úvěrů na bydlení, stále drahé nemovitosti, a tedy i horší koupěschopnost nakonec vedla v roce 2023 k utlumení trhu. Na něm navíc nyní vládnou hlavně kupující. Tak by se v kostce dal podle odborníků na nemovitosti shrnout realitní rok 2023 v Česku.

Na koupi nemovitosti je i přesto teď podle nich ideální doba a nemělo by se s ní otálet. Rok 2024 totiž určitě nebude podle expertů ve znamení levných hypoték a všude dostupných skvělých a levných nemovitostí.

Jaký tedy bude trh s nemovitostmi v Česku v roce 2024? Na všechna úskalí, ale i možnosti realitního trhu jsme nahlédli s certifikovaným realitním specialistou a několikanásobným „realiťákem“ roku, Adamem Šimoníkem z Olomoucev v Dobré radě Českého rozhlasu Olomouc.

Spustit audio