Japonské dny v Ostravě, Klimkovický podzim, Vlaky Vláčky Modely 2022... Vyberte si z našich tipů

14. říjen 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Barokní flétna a cembalo. Těmto hudebním nástrojům bude zasvěcen koncert, který zazní dnes od 18 hodin v Janáčkově síni ve Frýdlantu nad Ostravicí. Na koncertě vystoupí Michaela Koudelková a Monika Knoblochová, které zahrají skladby Corelliho, Vivaldiho a Bacha.

Za krásami Slovinska se můžete vydat spolu s cestovatelem Kamilem Űbelauerem v pobočce Knihovny města Ostravy v Michálkovicích. Cestopisná beseda s promítáním tam začne už ve čtyři hodiny odpoledne.

V Ostravě začínají třídenní Japonské dny. Program plný hudby, tance, divadla, bojového umění i workshopů a ochutnávek japonského jídla odstartuje dnes ve 14 hodin v Kulturním domě Akord  v Ostravě-Zábřehu, kde mimo jiné vystoupí v sedm večer také japonský klavírista Nakamura Tempei.

Čtěte také

Kulturní dům Trisia v Třinci pro změnu zve v 17 hodin rodiny s dětmi na taneční a písničkovou show Míši Růžičkové.

A Dělnický dům v Odrách bude od osmi večer patřit Retro mejdanu s kapelami Abba a Boney M. Revival.

Sobota

V Evangelickém kostele v Orlové dnes zazní další koncert Svatováclavského hudebního festivalu. V 18 hodin uslyšíte skladby Farkase, Bacha a Dvořáka v podání Stadlerova klarinetového kvarteta a pěvce Martina Gurbaľa.

Kurz štípání a stříhání břidlice můžete naopak od 10 do 16 hodin zažít na zahradě Muzea břidlice v Budišově nad Budišovkou. Zároveň bude v prostorách Kulturního domu k vidění výstava velkoplošných fotografií GEOateliér, která představí jedinečné záběry z povrchu i podzemí národního geoparku Krajina břidlice.

Klimkovický podzim. To je přehlídka amatérských pěveckých sborů, na kterou jste zváni dnes v 17 hodin do klimkovického Kina Panorama. Vystoupí Pěvecký sbor Klimkovice, sbor Nota Bene a také rožnovská Rosénka.

Mezinárodní den archeologie naopak láká od deseti hodin na komentované prohlídky a přednášky do Archeoparku v Chotěbuzi.

A hrad Sovinec bude po oba víkendové dny bude patřit akci s názvem Na stráži. Prohlídky hradu s kostýmovanými průvodci okořenění scénky ze života na středověkém hradě i oblíbený Sovinecký rébus.

Neděle

Na stráži. To je víkendový program na hradě Sovinec, který i dnes láká na netradiční prohlídky hradu s kostýmovanými průvodci. Po celý den vás čekají scénky ze života na středověkém hradě i oblíbený Sovinecký rébus.

Vlaky Vláčky Modely 2022. To je naopak akce, kterou můžete od 10 do 16 hodin navštívit v prostorách Základní školy Jugoslávská v Ostravě-Zábřehu. Výstava představí modelové železnice různých měřítek, modely drážních vozidel i železnice české a americké z přelomu 19. a 20. století. Pro nejmenší je připraven také dětský herní koutek.

Molitan, obarvený čaj, špejle či drátky a spousta lepidla - tak vzniká miniaturní svět

V Kostele sv. Mikuláše v Ludgeřovicích zazní Varhanní koncert k 90. výročí požehnání varhan. U této příležitosti posluchačům dnes od 17 hodin zahrají varhaník Martin Poruba a klavírista Marek Kozák.

V Ostravě pro změnu pokračují Japonské dny. Program plný hudby, tance, divadla, bojového umění i workshopů a ochutnávek japonského jídla probíhá v Kulturním domě Akord  v Ostravě-Zábřehu, kde mimo jiné dnes vystoupí japonský operní zpěvák Noritaro Dei a smyčcový Hector Quartet.

A do Kulturního a společenského střediska Střelnice pozvěme ještě také na nedělní Těšínskou tančírnu. Milovníci tance jsou zváni na parket v 17 hodin.

Spustit audio