Jedinečné kruhové kluziště, nová vánoční výzdoba, koncerty, divadla i betlémské putování – letošní Vánoce v Jihlavě budou plné zážitků

28. listopad 2023

Jihlava k Vánocům je velká oslava vánočních svátků, která začíná první adventní neděli 3. prosince. A nabídne řadu akcí od vánočně nasvícených ulic města, přes koncerty a divadla, kruhové kluziště na náměstí až po vánoční putování.

Program adventu v Jihlavě začne v neděli 3. prosince rozsvícením vánočního stromu. „Doufám, že se nám povede nastartovat vánoční atmosféru. Hlavně jsme si letos to rozsvícení naplánovali opravdu bohaté, takže začínáme už ve tři hodiny,“ říká produkční Brány Jihlavy Vojta Kolář.

Centrum Jihlavy bude letos zářit

Vánočně osvětlené bude nejenom centrum města. „Ale rozsvítí se třeba i hradební parkán Betlémskou cestu, která bude součástí vlastně celého toho vánočního putování v historickém centru města a rozsvítí se nám samozřejmě i další zvířecí instalace v centru,“ popisuje destilační manažerka Brány Jihlavy Magda Svatoňová.

Program jihlavského adventu

„Například už jste si určitě všimli krásného Ježka, který je umístěný u kostela svatého Jakuba. No a v neposlední řadě budou velkým překvapením i nasvícené kostely, které určitě obohatí tu náladu, která bude v centru města o Vánocích,“ dodává.

Jihlavu k Vánocům si budete moct vychutnat od 3. prosince až do 18. února.

Více o programu Jihlavy k Vánocům si poslechněte v rozhovoru.

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.