Jedna éra podcastu Kompot je za námi. Hanka s Šimonem se loučí

10. duben 2024

Film Jedeme na teambuilding je úspěšný v kinech i na Netflixu, u kritiků ale mnoho pochval nesklidil. „Nedivím se, má to nedokonalosti, ale je to jediný film, kde mě baví Jakub Prachař,“ říká Šimon Holý v jednom z posledních dílů podcastu Kompot, jak ho známe.

Jedeme na teambuilding je komedie slovenské režisérky Zuzany Mariankové, kterou jen v českých kinech vidělo přes 260 tisíc diváků. Námět není originální, ale vychází z rumunské komedie Sázka na teambuildung. Systém předělávek úspěšných zahraničních filmů do česko-slovenské podoby se Mariankové osvědčil už u jejího debutu Známí neznámí v roce 2021, ke kterému přepsal scénář Petr Jarchovský. U Jedeme na teambuilding se adaptace chopila sama Marianková spolu s herečkou Petrou Polnišovou, která ve filmu také hraje. Poslechněte si recenzi v podcastu Kompot!

Kompot odvysílal první epizodu v listopadu 2016. Za tu dobu jsme pro vás my, Hanka a Šimon, připravili 348 epizod. A s tou 350. jsme se rozhodli rozloučit, protože v nejlepším se má přestat. Děkujeme týmu Radia Wave a Českého rozhlasu, zejména našemu dramaturgovi Martinu Honcovi a šéfredaktorce Báře Šichanové za přátelské pracovní prostředí a podporu. Měli jsme skvělé hosty, kontroverzní i důležitá témata, hezkou poslechovost. A teď je čas jít dál. Budoucímu týmu podcastu Kompot přejeme hodně úspěchů!

A nebyla by to Hanka, aby si ještě nezahartusila. Tentokrát na “hogo fogo” podcasty, které vznikají, i když nemají úplně smysl. Mějte se fajn a přijďte se s Hankou a Šimonem rozloučit 19. dubna do kina Přítomnost s filmem Ďábel nosí Prada. Vstoupit do kina můžete i po projekci jenom na drink a tanec s DJ Lil Autotune! Rádi vás uvidíme.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.