Jednodušší vyřizování žádostí na dopravně správním odboru v Trutnově. Funguje v nových prostorách

19. únor 2024 09:38

Odbor dopravy v Trutnově funguje od pondělí 19. února na novém místě. Dvě dosud oddělená pracoviště se sloučila do jednoho sídla v Horské ulici v budově bývalého Texlenu. A přípravy na dnešní otevření nebyly jednoduché. 

Do nových prostor dopravně správního odboru v Trutnově se mají lidé možnost dostat dvěma způsoby. A to jednak schodišti nebo výtahem.

Čtěte také

„Toto pracoviště, ač se nachází ve 4. patře budovy, je plně bezbariérové. To znamená, že dole mohou lidé nastoupit do výtahu a bez problémů se dostanou až nahoru. I zde je veškerá plocha bezbariérová,“ popisuje přístup mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková.

Když jsme vstoupili, tak se před námi otevřel opravdu velký prostor. „Jedná se skutečně o velkorysý prostor, krásně světlý a vzdušný. Rozkládá se na ploše 1467 metrů čtverečních.

Pracovnice odboru Gabriela Valkounová si již chystá svoji novou kancelář. „Už mám téměř vše vybalené, jen jsem ještě roztřídila papíry a plasty na vyhození. Během chvilky mohu začít pracovat.

Jak náročný byl přesun z původního místa do nových prostor? „Organizace toho stěhování byla připravena na jedničku. Nikde se nic neztratilo ani nezapomnělo, u mne vše proběhlo úplně naprosto v pořádku.

Čtěte také

S vedoucím odboru Václavem Kaňkovským stojíme teď v již nových prostorách úřadu. Finišují zde poslední práce. „Dolaďuje se výpočetní technika, zapojují se počítače, abychom byli připraveni.

V čem je největší výhoda oproti původním prostorám, které se nacházely na dvou místech ve městě? „Hlavní přednost vidím v onom zázemí pro klienty, kteří na úřad přijdou. Mají zde mnohem větší prostor, aby mohli vyčkat, než přijdou na řadu. Druhá výhoda spočívá v tom, že když došlo ke sloučení těch odborů, tak klient si může vyřídit ty činnosti, které souvisejí například s řidičským průkazem na jednom místě. Když si požádá, bude mu vyhověno hned.

Případné nedostatky, které by se na novém dopravně správním odboru v Trutnově vyskytly, se budou podle Václava Kaňkovského odstraňovat v průběhu pracovní činnosti.

Spustit audio

Související