„Jiskra přeskočila, když hrál Holub Racka.“ Bára Hrzánová a Radek Holub u Jana Čenského

23. leden 2022

Potkali jsme se v Divadle Na zábradlí. Svatbu jsme měli na chalupě a byl to velký mejdan, vzpomíná Bára Hrzánová, která přišla do studia s manželem Radkem Holubem.

„Když hrál Holub Racka, tak přeskočila jiskra,“ směje se Radek Holub. „Na mé narozeniny Radek přinesl veliký pugét, vzal mě do šatny, poklekl a požádal mě o ruku. Já říkala, že bychom spolu měli chvilku chodit. Chodili jsme pak do rána na nábřeží. Radek říkal, že už jsme spolu chodili dost a budeme mít svatbu,“ vzpomíná Bára Hrzánová.

Maminky se už bály, že se nevezmeme

Svatba byla za dva roky. „Byla tam spousta lidí. Radek je vítal v trenýrkách a tričku. Maminky se už bály, že se nevezmeme. Pak vzal Radek sekerku a zmizel. Vrátil se za hodinu a měl obrovský pugét polního kvítí. Maminky se uklidnily.“ "Proto jsem každý rok 10. srpna vyrazil na louku a natrhal stejnou kytku, jakou měla na svatbě,“ dodává Radek Holub.

V závěrečném kvízu Bára Hrzánová prozradila, že její oblíbenou květinou je polní kvítí, má ráda modrou, zelenou a oranžovou barvu. Kromě Česka má ráda všechny země na jih, kde je teplo a moře. Jejím oblíbeným místem jsou České Budějovice, odkud pochází. A co si nejraději dá k jídlu? Protože je vegetarián, jsou to syrečky, houbové rizoto a pivo.

Jak vzpomínají na režiséra Juraje Herze? Proč se stala patronkou akce Most pro Tibet?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související