Jsme spisovatelé všedních dnů, zpívá René Matlášek

15. říjen 2021

Jsme spisovatelé všedních dnů, zpívá René Matlášek ve své písni Spisovatelé, která je dalším singlem, zvěstujícím chystanou novou desku kapely Self Made.

Písnička má charismatickou melodii a houpavý valčíkový rytmus. Kromě Matláškova nezaměnitelného hlasu stojí za pozornost propracované sborové vokály, které dávají songu tu správnou energii.

Mladý a velmi aktivní ostravský zpěvák, textař a skladatel René Matlášek aktuálně studuje psychologii v Brně a hraje se svou kapelou Self Made. Jejími členy jsou kromě Matláška Vít Štaigl a Tomáš Vašíček.

Matlášek, možná i díky studiu psychologie, dokáže napsat text, který má ambice dívat se pod povrch všednosti. Někdy se mu to daří více, někdy méně, každopádně z něj roste zajímavý autor, který může překvapit.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.