Kam o víkendu v Olomouckém kraji? Turistická padesátka, maškarní bál nebo hokejové utkání pro Ukrajinu

Pokud strávíte víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

Jarní ozdoby a dekorace si budete moct v sobotu vyrobit v olomouckém centru Art Rubikon. Tvořivá dílna tam začíná v devět hodin ráno a určená je dětem i dospělým.

Maškarním bálem ožije v sobotu v osm hodin večer kulturní dům Formanka v Mladějovicích na Olomoucku. K tanci a poslechu zahraje skupina Sirius. Chybět nebude ani tombola.

Přerovsko

Tato pozvánka je určená všem příznivcům turistiky. Zúčastnit se můžou sobotního dálkového pochodu Přerovská padesátka. Jak už název akce napovídá, nejdelší trasa měří 50 kilometrů. Pokud si na ni netroufáte, vydat se můžete i na kratší distance v rozmezí od 6 do 30 kilometrů. Prezentace účastníků začíná v sedm hodin ráno v Sokolské ulici v Přerově.

Loděnici v Hranicích provoní v sobotu jitrničky, jelítka, škvarky, tlačenka nebo polévka prdelačka. Konat se tam budou od 11 hodin dopoledne zabijačkové hody. Po skončení prodeje se můžete těšit na hudební duo Radek & Ivo. 

Šumpersko

Na akci Probouzení broučků můžete vzít v neděli své děti či vnoučata do Dvořákových sadů v Šumperku. Akce začíná v pět hodin odpoledne. S sebou si nezapomeňte vzít lucerničky a lampiony. 

Jesenicko

Spojit příjemné s užitečným můžete v sobotu ve Zlatých Horách na Jesenicku. Na tamním kluzišti začne ve čtyři hodiny odpoledne benefiční utkání mezi hokejisty z města a týmem z Mikulovic. Výtěžek z dobrovolného vstupného organizátoři věnují lidem zasaženým ruskou invazí na Ukrajině. 

autor: Von
Spustit audio