Kanonýr, který uměl strhnout fotbalové fanoušky. Poslechněte si medailon Milana Baroše

1. březen 2023 09:37

V aplikaci mujRozhlas nebo na webu si můžete poslechnout audioknihu Milan Baroš: Opravdová legenda. Dílo autorů Jiřího Vojkovského a Jiřího Holiše načetl herec Ladislav Hampl. Autobiografie z roku 2020 popisuje příběh jednoho z nejlepších fotbalistů v historii Baníku Ostrava. Vítěz Ligy mistrů s anglickým Liverpoolem a semifinalista mistrovství Evropy je pro ostravské fanoušky nekorunovaným králem. Bohatou kariéru zakončil právě v milovaném Baníku.

„Je to asi největší srdcař Baníku. Čestný, pohodový, na nic si nehrál,“ vypráví o Milanu Barošovi fanoušek fotbalového Baníku Lukáš. Podobně o něm mluví i další ostravský příznivec Martin Kajzar, který je zároveň zpěvákem, akademikem a autorem knihy Legendy Baníku, kde je kapitola i o Milanu Barošovi. „Milan to dotáhl kariérně z těch hráčů, dá se říct, nejdál. A asi nejvíce mě těší, že zůstává tím skromným synkem, který na tu Ostravu nedá dopustit,“ říká Kajzar.

Čtěte také

„Tady kariéru začal, velmi brzy odešel a splnil takovou tu odchovaneckou povinnost a na konec kariéry se vrátil. Jsem přesvědčený o tom, že Baník zachránil,“ naráží fanoušek Lukáš na fakt, že Milan Baroš po návratu ze zahraničí pomohl Baníku finančně i na hřišti.

Knihu o Milanu Barošovi předčítá herec Ladislav Hampl, který je známý mezi fanoušky jako fotbalista Jarmil ze seriálu Okresní přebor. A s Milanem Barošem dříve vedl rozhovor pro Radiožurnál Sport.

Audioknihu Milan Baroš: Opravdová legenda si můžete poslechnout v podcastových aplikacích, v portálu mujRozhlas nebo na webu sport.rozhlas.cz.

Série Příběhy sportovců nabízí krátké audio zpracování životopisů sportovních legend. Poznejte s námi významné životní a sportovní situace, které ovlivnily slavné kariéry. Navnaďte se medailonem na poslech celé série o knize Milan Baroš: Opravdová legenda, která je dostupná na webu sport.rozhlas a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

Spustit audio

Související