Kapela Island Mint vyhrála Czeching 2023

14. září 2023

Mezi čtyřmi interprety ji vybrala šestnáctičlenná mezinárodní odborná porota složená z hudebních kritiků, producentů i manažerů. Island Mint se díky tomuto úspěchu představí na největším evropském showcasovém festivalu Eurosonic Noorderslag v Nizozemsku.

Ve finále jedenáctého ročníku exportního projektu Radia Wave Czeching kapela Island Mint porazila elektronického producenta badfocuse, synthpopovou zpěvačku Maellu a alternativní rockovou kapelu Kalle. Všichni nominovaní se představili na oslavě 17. narozenin Radia Wave v zaplněném pražském prostoru Fuchs2, kde také proběhlo vyhlášení výsledků.

Kromě toho, že bude mít šanci zaujmout na Eurosonicu, natočí Island Mint s Radiem Wave nový singl a videoklip a absolvuje workshop s profesionálním koučem.

Island Mint byl původně sólový projekt hudebníka Matyáše Adámka, dnes je to plnohodnotná kapela rozkročená mezi Prahou a Berlínem. Jejich mix sunshine popu, garage rocku 60. let a devadesátkového shoegazeu nás bere do krajin plných snů, různorodých pocitů a hřejivého analogového soundu. Debutové EP Hazy Days vydali před třemi lety, první plnohodnotné album Irreality před rokem. Nyní Island Mint připravují nové EP All Studium No Punctum, které má vyjít 22.9.2023.

K vítězům přechozích ročníků Czechingu patří třeba VR/NOBODY, Never Sol, Wild Tides, Hellwana, Viah, Tea Sofia, Amelie Siba nebo Aiko, kterou odborná porota vybrala minulý rok.

Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.