Kapela Nylon Jail poprvé v Olomouci

8. květen 2012

Olomoucká kapela Nylon Jail se veřejnosti poprvé představí v úterý 8. května, kdy od devíti hodin večer zahraje v Jazz Tibet Clubu.

Skupina vznikla na počátku roku 2012 na popud dvou výrazných hudebních osobností – zpěváka Jiřího Jiráka (ex Two Men) a multiinstrumentalisty Romana Vičíka (ex bass / Narcotic Fields, Beeline).

Zkušená dvojice spolu se spřátelenými muzikanty záhy složila sestavu hudebníků s žánrově rozdílnou minulostí, které spojuje kromě nadšení ze zvukových experimentů také inspirace starými westerny z Divokého západu.

Jsou netradičně rozkročení mezi akustickou hudbou, elektronikou a country music. Jako celek zní jejich hudba kompaktně a nápadně vyčnívá z české hudební konfekce. Jako speciální hudební host vystoupí zpěvák a kytarista Václav Havelka známý z kapely Please The Trees.

Členové kapely Nylon Jail byli také hosty první březnové Rockle Jirky Matějů. Zde si můžete poslechnout rozhovor s nimi a jejich neobvyklou muziku.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.