Kapela Tamara vydala dlouhohrající debut, celé nahrávání probíhalo svépomocí

19. září 2022

Tuzemská pětičlenná kapela Tamara vydala po několika letech koncertování letos 11. srpna debutovou dlouhohrající desku Anderson. Vznikla svépomocí mimo profesionální studio. A kdo jsou vlastně členové Tamary mimo zkušebnu a pódia? „Tamara je architektka. Ta určitě kreslí domy v programech. Štěpán je z nás největší hudebník, má nejvíc hudebních projektů. Kristýna studuje práva. Já studuju architekturu a Naty je divadelnice,“ říká Magdalena Uhlířová z Tamary.

Jak dlouho trvala práce na nové desce? „Mysleli jsme si, že to půjde rychleji, a to s nahráváním i mícháním. Na spoustu věcí jsme přicházeli postupně, spoustu věcí jsme ještě na podzim donahrávali. Termín vydání jsme před sebou dlouho hrnuli. Magdalena pak na půl roku odjela na Erasmus do Dánska a my si říkali, že to do té doby nemá smysl. Pak přišla další prodleva. Nakonec se nám ulevilo, že jsme to s létem zvládli opravdu vydat,“ vysvětluje Natálie.

Čtěte také

Za přebalem desky Anderson stojí sama Magdalena. „Nakreslila jsem ho fixama, které jsem dostala k Vánocům. Můj styl se tím hodně proměnil. Měli jsme víc variant coveru, byly tam i zasněné a pastelové věci. Já jsem ale chtěla, aby tam byly všechny barvy světa a hodně to svítilo. Obzvlášť, když si to lidi pouští v aplikaci, kde je ten obrázek malý,“ uzavírá Magda.

Kam vyrazí kapela na zahraniční turné? A jaká historka se pojí s názvem nové desky? Poslechněte si celý rozhovor s Natálií Rajnišovou a Magdalenou Uhlířovou z Tamary.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.