Každému, kdo chce dělat divadlo, přání splníme, říká nový šéf budějovického Ateliéru 3D Vít Piskala

23. říjen 2022

Vít Piskala přišel do Českých Budějovic do angažmá Malého divadla, které je jedním ze souborů Jihočeského divadla. Nyní ale hereckou dráhu opouští a stal se vedoucím kreativního a edukačního Ateliéru 3D.

„Já jsem vystudoval dramatickou výchovu, a to je vlastně důvod, proč jsem přešel do Ateliéru 3D. Dramatická výchova je výchova k divadlu a divadlem, takže jsem spíš pedagog. A když se hledal šéf pro ateliér, vzpomněl jsem si na to, co jsem vlastně vystudoval, a řekl si, že bych to mohl zkusit,“ vysvětluje.

Ateliér 3D, který je součástí Jihočeského divadla, je podle něj nyní ještě produktivnější než dřív. „Přestože jsme tam dva a čtvrt člověka, tak jsme to rozjeli a naplánovali jsme spoustu akcí, ať je to třeba přehlídka mladého amatérského divadla nebo různé kurzy,“ říká.

„Od této sezony máme například nově šerm, máme kurz pro středoškoláky, pro vysokoškoláky, pro dospělé a zároveň také pro seniory a malé děti. Jsme schopni obsáhnout člověka v jakémkoliv věku. Každý, kdo chce dělat divadlo, může přijít k nám a tam se mu přání splní,“ dodává.

Celý rozhovor s Vítem Piskalou o poslání Ateliéru 3D, kurzech, workshopech i dalších akcích si poslechněte v kulturním magazínu Kavárna.

Spustit audio

Související