Kde je maso, kde je akce? Marvelovka Eternals je rádoby intimní zívačka

12. listopad 2021

„Maminko, já se tě ptám, jestli to prebolí?“ naléhá na Tondu hned v úvodu Aleš zdrcený odchodem Mira Žbirky. „Neprebolí!“ zasazuje mu další ránu Tonda, který nicméně doporučuje léčit žal okurkami s cukrem. Ty snad vyřeší i Vítkovy nevydařené převody úspor do strmě padající kuny. „Já mám na toho Martina úplně husinu,“ shrnuje Aleš a raději se myšlenkami obrací k bizarním světovým událostem a hlavně filmovým novinkám.

„Pepo, rozbil se nám záchod!“ navazuje Vítek po svém monologu o obdivu k pevným podpalovačům tematicky na skutečně největší prů...švih uplynulého týdne. „Modulu SpaceX se rozbil hajzlík, astronauti poletí zpět na Zem v plenách!“ burácí Aleš. „A tak by to mělo bejt i v Interstellaru!“ myslí si. Hodily by se plínky i superhrdinům z nového marvelovského akčňáku Eternals, nebo by je spíš využili návštěvníci kin? A v dobrém, nebo špatném slova smyslu?

„Eternals jsou jiný než předchozí marvelovky, sahá se hluboko do minulosti k budování a ničení světů,“ uvádí kritik na telefonu Kamil Fila počin ambiciózní režisérky Chloé Zhao, která letos triumfovala na Oscarechfilmem úplně jiného druhu. „Je to její souboj s mašinerií Hollywoodu, snaží se tam vnést něco intimnějšího. Já si ale většinu času nebyl jistej, na co přesně koukám a co mám cítit,“ konstatuje rozpačitě, že film má celkem zbytečně dlouhou stopáž a v množství postav se dá jen těžko orientovat.

„Je to film, kterej je zároveň uspěchanej i utahanej, moc se v něm mluví, ale je tam málo akce. A devianti jsou poměrně nezábavní,“ shrnuje. „Tak to je zklamání!“ uzavírá zkroušeně Aleš, který se po týdnu špatných zpráv těšil alespoň na opravdu zlé padouchy, a místo toho dostal jen počítačovou Angelinu Jolie, která toho má s někdejší lidskou verzí pramálo společného. Plínky si tedy tentokrát pošetří.

Angelina Jolie ve filmu Eternals

Jak masitá je podle Kamila současná Angelina? Bude Leo DiCaprio nový Limonádový Joe a co nemilého se přihodilo jeho ruskému dvojníkovi? Je režijní debut Soused herce Daniela Brühla pořádná hitchcockovina, nebo spíš inscenace Divadla Na Jezerce? Povedl se výběr titulů do třetí série The Movies That Made Us (Filmy našeho dětství)? Je hvězdně obsazená novinka Ridleyho Scotta Poslední souboj povedeným kompilátem vtipů o Francouzích? Jak by režíroval Tarantino po dvou až třech bypassech? Chystá se Vítek na pouť do Mekky? Jaké je podle Tondy největší riziko erotických hrátek v písečných dunách? Chtěl by mít Aleš ocásek, nebo spíš Áronovu hůl? A je Brno horší než rozzuření afgánští psi? Dozvíte se v Čelistech!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Antonín Tesař , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.