Když mi řekli, že je to holčička, vyhrkly mi štěstím slzy, přiznává herečka Petra Hřebíčková

6. říjen 2021

Je úspěšnou herečkou, přesto si mateřskou dovolenou hodně prodloužila. Má totiž tři děti a mateřství si patřičně vychutnává, svěřila se v Blízkých setkáních. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

Sama pochází ze tří dětí. „Pravdou je, že jsme začali později než rodiče, ale v dnešní době nejsme výjimeční,“ je si jistá Petra Hřebíčková, která už má doma dva kluky a teď naposledy porodila holčičku.

„Tvrdila jsem, že je mi úplně jedno, jestli se narodí chlapec nebo děvče, hlavně ať je to zdravé. A myslela jsem to smrtelně vážně. Ale pravdou je, že když mi řekli, že je to holčička, vyhrkly mi štěstím slzy,“ přiznává pyšná matka.

Na počtu (ne)záleží

„Když mě soused viděl s druhým bříškem, tak říkal: Nebojte se, největší skok je z nula na jedna. Pak už je to jenom lepší,“ vzpomíná a potvrzuje jeho slova: „Nejvíc unavená a nevyspaná jsem byla s tím prvním. Byl to největší šok, musela jsem opustit divadlo, totálně se mi změnil život… Teď už se jen vezu na řece mateřství. Jen ty vlny jsou trochu větší,“ směje se spokojeně.

Jak si udržuje postavu? Kojí? Je pro ni rodina na prvním místě? Dá se skloubit práce s dětmi? V jakých nových filmech se objeví? Byl Jiří Menzel laskavým režisérem?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související