Když tě omrzí techno, hraj metal. Mezinárodní projekt War On Heaven přináší průnik světů

11. březen 2022

Kulturní útlum během pandemie nemusí mít jen negativní důsledky. Důkazem je nová kapela War On Heaven, která působí na ose Londýn–Praha. Až donedávna se nikdy fyzicky nesetkala, přesto vydává svou první nahrávku a před sebou má velké plány. Ve Špíně jsme přivítali její polovinu, bubeníka Mariána Leskovského.

„Probudil jsem se a měl jsem zprávu na Instagramu.“ Takhle popisuje začátek mezinárodního projektu War On Heaven Marián, jehož domovskou kapelou jsou dobře známí Decultivate. Zpráva, o které mluví, mu přišla od v Londýně usazeného techno producenta Anthonyho Arcany (aka Ayarcana) a byla v ní nabídka, jestli by nenahrál bicí do tracků, co už má připravené. Uběhlo pár měsíců a War On Heaven u amerického labelu Portrayal Of Guilt v pátek 11. března vydávají svoje první EP Where Nothing Is Sacred.

Kdo by od Ayarcany čekal, že svoji novou kapelu bude stáčet do elektroniky, bude nejspíš překvapen. Na EP je překvapivě hodně kytar a sám Marián styl War On Heaven popisuje jako doom-noise. Jak nám ve Špíně řekl, i Anthony si musel od techna trochu odpočinout a tvrdá hudba na pomezí hardcoru a metalu je pořád jeho srdcovka. Ostatně, s Mariánem se prý rychle shodli třeba na Isis nebo na projektech Mika Pattona.

Ačkoliv nahrávání EP Where Nothing Is Scared probíhalo na dálku a oba členové se poprvé fyzicky potkali teprve před pár dny, Marián prozrazuje, že War On Heaven nebudou jen studiový projekt. Naopak před sebou mají řadu plánů, mezi kterými nechybí ani koncertování.

Jak se nahrává deska na dálku lidem, kteří se neznají? Jak se liší bubnování do elektroniky od hraní do kytar? Jak skloubit působení v několika hodně aktivních kapelách? Poslechněte si celou Špínu s Mariánem Leskovským o novém projektu War On Heaven.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.