Když už recept projde přes moji „nežerku“, vím, že je to dobré, usmívá se bloggerka Máma v kuchyni
„Je spousta atraktivních cest, jak špenát do dítěte dostat, třeba špenátové palačinky jsou oblíbené, nebo muffiny. Sice jsou zelené, ale většinou to projde,“ doporučuje Barbora Charvátová, autorka blogu Máma v kuchyni. Proč dětem chutná kečup? „Špagety s červenou omáčkou jsou nejoblíbenější dětské jídlo, tak to pramení z toho. Rajčata jsou sladká, zároveň je kečup kyselý a děti mají kyselé chutě rády,“ zamýšlí se. Čím obohacuje koprovku a jaký má vztah k fast foodu?
Související
-
Žene mě možnost vypěstovat cokoli. V dospělé zelenině se nutrienty ztrácí, říká pěstitel microgreens
Rostlinky „minizeleniny“ se konzumují se stonkem a obsahují násobně více vitamínů. „Brokolice má úplně závratná čísla,“ popisuje vášnivý zahradník Ondřej Vlk.
-
Nejlépe vařím, když jsem naštvaná, usmívá se foodblogerka Dagmar Heřtová
„Anglická snídaně vás nasytí až do večera, je to takové národní jídlo, patří k Británii,“ vypráví foodblogerka Dagmar Heřtová, která žije střídavě v Česku a Anglii.
-
Jak naučit dceru vařit? Maminka z Pelhřimovska to vyřešila originálně, sepsala kuchařku
Také často u stolu vzpomínáte, jak tu omáčku, polévku či knedlíky vařila vaše maminka? Jana a Veronika Pudíkovy se rozhodly osvědčené rodinné recepty sepsat.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.