Ke startu připravit, pozor, teď! V sobotu v Plzni začíná další ročník Sportmanie

18. srpen 2018 08:00

Několik desítek sportovních disciplín, ranní rozcvičky i podvečerní společné běhání. To vše nabídne plzeňská Sportmanie.

Největší novinkou letošní Sportmanie je střídání sportovních aktivit vždy po třech dnech a s tím spojený systém hracích karet a rozdávání medailí. Každý účastník mladší 15 let si může zdarma vyzvednout hrací kartu a za sportování na jednotlivých stanovištích obdrží do hrací karty razítko.

Za splněné disciplíny během jednoho dne v prvním bloku získají děti bronzovou medaili. Za další den ve druhém bloku stříbrnou medaili. Stejný princip následuje i závěrečné tři dny Sportmanie, kdy bude třetí splnění deseti sportovních aktivit oceněno medailí zlatou.

Letos park nabídne 75 disciplín

Některé jsou nové, ty nejoblíbenější pochopitelně zůstávají. „Je tam velké atrakce jako jump aréna, vodní skluzavka, nově velký pětimetrový terč na kopání, a rozšířila se lezecká aréna, místo jedné stěny máme dvě, aby se tam netvořili takové fronty jako v minulém roce,“ vypočítal bývalý triatlonový reprezentant a účastník olympiády v Londýně, ale teď muž, který za město Plzeň má Sportmanii na starosti Přemysl Švarc.

Letní Sportmanie Plzeň 2017

„Zajímavé jsou stanoviště, kde jsou plné povrchy. Florbal a streetball budou míst opravdu kvalitní, unikátní povrchy, vybavení, obrubníky, všechno tak jak má být. Hrají se na tom dokonce i turnaje. Dále tam budeme mít bojové sporty, běžecké výběhy, každý den od 16 hodin pro děti a od 18 hodin pro dospělé,“ doplnil Přemysl Švarc.

Začít den rozcvičkou je dobrý nápad

Tradiční a oblíbené jsou i ranní společné rozcvičky - i ty zůstávají. Ve všední den začínají v 7 a v 8 hodin. O víkendu jsou začátky o hodinu posunuté. A stejně jako loni nebudou chybět přednášky. Například horolezec Jan Trávníček bude přednášet o motivaci, která je určená pro všechny sportovce.

Tématem přenášek Přemysla Švarce budou pro změnu dotace, granty a také poučení o tom, jak o ně žádat. Tím hlavním je ale samotné sportování. Jendou z dalších novinek je Běh párty Plzeň.

„Koná se v sobotu 25. srpna od šesti hodin. Je to běh na dva a půl, pět nebo sedm a půl kilometru, kde jsou takové trendy atrakce jako proběh slavobránou, barvičkovou a překážkovou zónou nebo aerosolem. Po běhu následuje velká letní aftershow,“ uzavřel Přemysl Švarc.

Akci oficiálně zahájí slet sokolů v sobotu 18. srpna v 16 hodin na náměstí. Plzeňská Sportmanie proběhne v Plzni až do 26.8. na tradičním místě za obchodním domem Plaza. Otevřeno bude každý všední den mezi 13. – 19. hodinou. O víkendu můžete začít sportovat už v 10 hodin dopoledne.

autoři: Jan Markup , jik
Spustit audio