Klatovy slaví. Kulturní dům Družba má 40. výročí

9. únor 2023 15:15, aktualizováno

Klatovský kulturní dům Družba slaví 40 let od svého vzniku. Otevřen byl 9. února 1983. Výročí připomene hned několik akcí.

Ve čtvrtek od 18 hodin zahrají v kulturním domě Klatovští Dragouni, jejichž někteří členové se zúčastnili už otevření Družby. Kapela by letos měla 45. výročí založení, svou činnost ale ukončila v roce 2012. „U příležitosti oslav Družby jsme se výjimečně sešli. Ohromně mě těší, že nikdo z členů kapely nezaváhal a okamžitě s vystoupením souhlasil,“ prozradil kapelník Bohumír Kopecký.

V dalších dnech budou mít oslavy výročí spíše retro nádech. V pátek zahraje recesistická skupina MTO Universal složená z pražských výtvarníků, hudebníků a členů divadla Sklep. Dobovou atmosféru 80. let 20. století připomene i sobotní retro diskotéka, jejíž součástí bude koncertní vystoupení zpěváka Stanislava Hložka. Jeho slavný hit Holky z naší školky je mimochodem stejně starý jako KD Družba.

V sobotu 11. února se mohou zájemci od 14 hodin zúčastnit ještě procházky po pamětihodnostech města Klatovy se známým pražským sochařem Pavlem Karousem. Po skončení prohlídky se v atriu Družby koná přednáška o architektuře a výzdobě kulturních domů v 80. letech.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio