Kluziště v Konici na Prostějovsku zůstává i letos zavřené. Důvodem je skluz prací při rekonstrukci multifunkční haly

19. prosinec 2023 11:05

Rekonstrukce multifunkční haly v Konici na Prostějovsku má skluz. Důvodem je špatný postup jedné ze stavebních firem a dlouhé dodací lhůty některých materiálů.

Vedení města odhaduje, že kvůli zdržení v hale ani tuto sezonu neotevře veřejné kluziště. Mimo provoz je už čtvrtým rokem, nejprve kvůli protikoronavirovým opatřením, poté kvůli špatnému technickému stavu. Opravy haly za 26 milionů korun by mohly skončit na jaře.

„Původně jsme si mysleli, že tu letošní zimní sezonu na bruslení stihneme,“ říká starosta Konice na Prostějovsku Michal Obrusník ze Starostů a nezávislých, který stojí uprostřed haly.

Na rekonstrukci multifunkční haly v Konici na Prostějovsku se stále pracuje

Místo bruslařů jsou ale na místě pořád ještě dělníci, za námi je i odkrytá jedna stěna haly a je to zkrátka staveniště. „Stavba pokračuje pomaleji, než jsme si mysleli. Subdodavateli se podařilo až napotřetí dát do roviny asfaltový povrch, na který se budou pokládat trubky pro chladicí médium a finální horní povrch,“ přibližuje starosta důvody zpoždění.

Přestože město plánovalo multifunkční halu otevřít už tuto zimní sezónu, pravděpodobně firmy práce do jejího konce nestihnou dokončit. „Snad závěr roku. Ale domnívám se, že spíš ne, než ano,“ dodal Obrusník.

Nejbližší kluziště v Prostějově

Multifunkční halu tak poprvé zřejmě vyzkouší až milovníci letních sportů. Bruslařům tak nezbyde než vyrazit na některé z kluzišť v okolí. Jedním z nejbližších je to v Prostějově, kde se bude bruslit až do 28. ledna.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související