Knedlík ke svíčkové uvařte do hezké velké koule, doporučuje prezident Asociace kuchařů a cukrářů

27. červenec 2020

Dobrá restaurace se prý pozná podle toho, jakou dělá svíčkovou omáčku. Aleš Cibulka se na to zeptal prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů Miroslava Kubce.

Kvalitní restaurace se pozná podle toho, že vám i českou kuchyni naservíruje jinak než tradičně. „Můžete třeba uvařit svíčkovou a knedlík nemusí být na plátky, ale uvaří se do jedné hezké koule,“ vysvětluje propagátor české kuchyně Miroslav Kubec.

Smažák není nic podřadného

„Jídlo musí být nejen dobře připravené, ale i dobře naservírované. Do takové restaurace se host vždycky rád vrátí,“ přesvědčuje Kubec v Blízkých setkáních. Sám si rád pochutná na smaženém sýru.

„Smažený sýr není nic podřadného, když se připraví zodpovědně, z kvalitních surovin a není na přepáleném oleji. Někdy prostě musíte na něčem takovém ujet,“ usmívá se. Co dělat, když vám jídlo nechutná?

Jídlo klidně vraťte!

„Pokud vám jídlo nechutná, určitě ho vraťte. Na tom není nic špatného. Kuchař by měl vědět, že nejste spokojen.“ Personál by měl reagovat pozitivně. „Musí se omluvit, že se netrefili do vaší chutě, a nabídnout, že připraví něco jiného. Rozhodně musíte být spokojený vy jako zákazník.“

Jak se vaří pro Baracka Obamu? Které jídlo si pamatuje od své babičky? Kolik by měla stát česká hotovka?

autoři: Aleš Cibulka , mis
Spustit audio

Související