Kouzelník Pavel Kožíšek má čtyřmetrovou skluzavku času

25. červen 2020

Pavel Kožíšek hned na úvod telefonátu prozradil, že se kouzelníkem stal vlastně náhodou. Jako dítě si šel do knihovny půjčit knížku o filatelii, ale protože ji neměli, tak mu paní knihovnice aspoň vnutila publikaci pro začínající kouzelníky. A bylo hotovo. Náhoda? Nemyslíme si my ani iluzionista. „Ještěže vám nepůjčila Paměti kata Mydláře,“ rozumovala Ivana, která si dneska k obědu dala cizrnový karbanátek a moc jí nechutnal.

Aleš si dnes dal jen toast, ale včera prý zkoušel degustovat víno a dneska to na něm bylo vidět. Pozitivní energie kouzelníka Kožíška ho ale oživila, a proto hned investigativně zjišťoval, jaké jídlo by rodák z Hořic v Podkrkonoší nejradši odčaroval ze světa. „Já nemusím dršťkovou polívku a špenát,“ svěřoval se účastník mnoha světových kouzelnických show a absolvent Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Ivanu zajímalo i to, co kouzelník považuje za svůj nejlepší kousek. Pro Pavla je to prý jeho show s názvem Magická esa, ve které mimo jiné vystřeluje své asistentky z děla a má v ní také čtyřmetrovou skluzavku času nebo nebezpečnou vrtuli.

V hudebním okénku jsme si odskočili do Německa za kapelou Alphaville, kterou Aleš miluje a Ivana zná. Vybrali jsme jejich skladbu Sounds Like A Melody, která údajně vznikla za pouhé dva dny, ale slavná je už 36 let. Takže ne vždy platí, že práce kvapná, málo platná.

A uvažuje Pavel Kožíšek o magicky znějícím pseudonymu? Jakou hudbu by při kouzlení nikdy nepoužil? Chtěl by se Aleš sklouznout na skluzavce času? A byla Ivana někdy v Münsteru? Všechny tyto zásadní informace zjistíte, když si pustíte celou rubričku Brambora s vejcem.

Spustit audio

Související