Křivdu si v sobě nehýčkejte. Naučte se odpouštět, radí zpěvačka Věra Martinová

8. říjen 2021

Loňský rok přišla o velkou část rodiny kvůli covidu. „Velmi mi pomohl můj bývalý přítel,“ přiznává s vděkem zpěvačka Věra Martinová v Blízkých setkáních. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas.

„Učil mě meditovat a přenášet se přes těžké věci a hlavně odpouštět. Normálně má člověk pocit, že když mu osud ublíží, měl by si tu křivdu hýčkat. Myslím, že je to obráceně. Tím, že se užíráte, ubližujete sami sobě,“ myslí si Věra Martinová.

„Já jsem si to vyzkoušela i fyzicky,“ směje se zpěvačka. „Měla jsem den, kdy jsem rozlila mléko, vypadl mi šuplík a pořád jsem nadávala. Když se mi do třetice rozsypala rýže, vzala jsem smetáček, rozpřáhla ruce, zklidnila se a v klidu jsem to zametla. Pomohl mi humor a nadhled,“ vypráví.

„Hodně mi pomáhá i tenis. Tím jak se snažím zklidňovat a vyrovnávat se s těžkostmi, tak samozřejmě někdy pohár přeteče. Abych se nevyvztekala na někom jiném, tak tenis je pak skvělý ventil,“ říká s nadhledem zpěvačka Věra Martinová.

Od kolika let hraje na kytaru? Proč začala malovat obrazy? Čím jí okouzlilo makrami?

autoři: Tereza Kostková , mis

Související