KULTURA ONLINE: Autem dojet až před filmové plátno nebo Vítkovo kvarteto v obýváku

27. duben 2020

Podívejte se na dnešní kulturní online tipy.

Sledovat filmy z auta a pod otevřeným nebem jde ode dneška na parkovišti Nákladového nádraží Žižkov v Praze. Organizátoři festivalu Art Parking program sestavili především ze zahraničních filmů – Ve 20.00 hodin tam začíná oscarový snímek Parazit. Do kina se vejde 80 automobilů. Auto-kina vznikla také v Dolních Měcholupech, od soboty funguje také blízko Letiště Václava Havla.

Na webových stránkách oceňované ostravské Komorní scény Aréna dnes od 18.30 můžete vidět Divokou kachnu. Ibsenovou hru režíroval před čtyřmi lety David Šiktanc.

Dnes začínají společenské večery přátel Vítkova kvarteta, projekt potrvá do 1. května a koncerty se budou konat každý den od 20.00 hodin. Stačí na internetovém vyhledávači zadat www.kulturadoma.cz.

Na YouTube kanálu Paralelní polis můžete dnes od 17.00 hodin sledovat tematický pořad věnovaný žánrům mluveného slova nazvaný „Meleme pantem“. Live stream se uskuteční pod taktovkou mistra ČR ve slam poetry 2017 Filipa Koryty, známého jako Dr. Filipitche.

Městské divadlo Brno zveřejnilo další záznam jedné ze svých starších autorských inscenací. Tentokrát jde o šansonový muzikál Nahá múza Zdenka Merty a Zory Jandové. Muzikál měl premiéru v roce 2010 a režíroval ho Šimon Caban. Pustit si ho můžete na YouTube kanálu MdB TV až do pátku 1. května.

autor: ela
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.