Kvůli natáčení jsem přišla o vlasy, říká Bára Poláková o filmu Krajina ve stínu

4. červen 2019

Hodně lidí ji dnes zná díky písním Kráva nebo Nafrněná. Bára Poláková toho má za sebou ale mnohem víc. Nedávno třeba dostala hned dvě ceny Anděl. A ocenění přišlo i za klip k písni 2-8-5, který vznikl skutečně netradičně. Bára Poláková ho totiž živě natočila a odvysílala na Instagramu. 

Dává to smysl – v klipu, který ukazuje, jak všichni sdílí všechno a všechny, se mimo jiné mihne řada známých osobností a influencerů. „Jsou to lidé a influenceři, kteří vynikají v něčem, co je strašně baví, a natáčí se u toho,“ popisuje zpěvačka.

Klip vznikal na jediný zátah, kdyby se tedy něco pokazilo, nešlo by to už vzít zpět. „Druhá verze klipu pak je sestříhaná z mobilů všech účastníků, co tam byli. Největší sílu ale v sobě má onen jediný záběr. S režisérem Kubou Machalou jsme původně vymýšleli klip ke Kdyby. A pak jsme si řekli, že když ho nestíháme, chceme druhý klip udělat co nejrychleji. A tak jsme to udělali živě,“ vzpomíná.

Soužití Čechů a Němců

Barbora Poláková ale není jen zpěvačka. Nedávno si třeba zahrála ve snímku Krajina ve stínu Bohdana Slámy. „Moje postava je Marta Lišková, zfanatizovaná do Hitlera. Je to příběh o morálních hodnotách, přítelství a jakým způsobem člověk obstojí před velkými životními otázkami,“ popisuje v rozhovoru s Lucií Výbornou. 

Jsem trémistka, ale nikdo to nepozná, směje se zpěvačka Barbora Poláková

Barbora Poláková

Sošek Andělů už doma z loňska pár má. A letos ni přibyla další, tentokrát za videoklip Po válce. „Tuhle cenu jsem si moc přála, bylo za ní hodně práce a hodně lidí, kterým jsem chtěla poděkovat,“ říká v rozhovoru s Lucií Výbornou herečka a zpěvačka Barbora Poláková.

Podobných filmů se dnes točí hodně. Film Bohdana Slámy, příběh o soužití Čechů a Němců, prý ale bude jiný – i proto, že celkově sleduje na 30 různých postav. „Proplouváte příběhem a sledujete celou vesnici. Jak někdo zůstane věrný svým přesvědčením, někdo ne a někomu je to jedno. Pozítří mám poslední natáčení, kvůli tomuto filmu jsem dokonce přišla o vlasy.“

Snímek Bohdana Slámy Krajina ve stínu se do kin dostane v roce 2020.

Restaurace pro děti

Bára Poláková působí, jako by neustále stíhala hned několik rolí najednou. Je herečka, zpěvačka, autorka originálních videoklipů, partnerka, mamimka… a momentálně má ještě další cíl. Chce založit restauraci pro děti. „Mám jasnou vizi restaurace, která podle mě zatím neexistuje. Nebo existuje, ale nevím o ní,“ vysvětluje.

Jak přesně by její restaurace měla vypadat, ale prozrazovat nechce. „Co když mi to někdo ukradne?“ směje se.

autoři: Lucie Výborná , als