Kvůli sněhu byly odloženy fotbalové zápasy Jablonce s Teplicemi a Bohemians s Libercem

2. prosinec 2023 11:25

Ligové duely fotbalových klubů Jablonce a Teplic a Bohemians a Liberce se neuskuteční. Oba zápasy byly plánované na sobotu 2. prosince, kvůli vytrvalému sněžení je ale pořadatelé odložili na neurčito.

Jablonecký mančaft se měl utkat s teplickým klubem na domácím hřišti, zápas měl začít v 15 hodin.

 „Největší komplikací v těchto dnech je to, že toho sněhu padá hrozně moc. A i když je vyhřívání v provozu, tak ten spad je tak velký, že to nestíhá odtávat. A hlavně pořád padá sníh, takže by bylo úplně nereálné připravit hrací plochu na zápas tak, aby to bylo důstojné a hlavně bezpečné pro hráče. Není to jenom o hrací ploše, ale o celé infrastruktuře stadionu, přístupových cestách k tribunám…“ vysvětlil důvody zrušení zápasu mluvčí jabloneckého klubu Martin Bergman. Zakoupené vstupenky zůstanou lidem v platnosti i pro náhradní termín, ten ale zatím není stanoven.

Ze stejného důvodu se v sobotu neodehraje ani zápas mezi Bohemians Praha 1905 a FC Slovan Liberec, který byl původně plánovaný na hřišti v pražském Ďolíčku od 18. hodin. Kvůli sněhu je ale tamní hřiště také nezpůsobilé ke hře. Jak uvedl liberecký klub na svém webu, spolu se zápasem se odkládá i fanouškovský autobusový zájezd. Další postup i náhradní termín oznámí klub později.

Kvůli přívalům sněhu se v sobotu v nejvyšší fotbalové soutěži neodehrají ještě zápasy mezi Mladou Boleslaví a Karvinou a Českých Budějovic s Hradcem Králové.

Spustit audio

Související