Lukáš Pollert tráví prázdniny na divoké vodě v Českém Vrbném u Budějovic

21. červenec 2016

Olympijský vítěz v kanoistice Lukáš Pollert prožívá volný čas - jak jinak - u divoké vody. A to na jihu Čech. K umělému slalomovému kanálu v Českém Vrbném u Českých Budějovic dorazil se všemi svými šesti dětmi.

Celé dětství prožil Lukáš Pollert u vody. Proto docela překvapuje, že dny volna tráví znovu u peřejí. „Jezdím sem s dětmi. Ty by samozřejmě chtěly k moři, ale máme šest dětí, takže cesta k moři by byla náročná. Už když jedeme padesát kilometrů, tak je to strašné, já mám sluchátka, aby se vůbec dalo řídit. A na moři často ani nejsou vlny a jsou tam medúzy a chaluhy a mě se tam vůbec nelíbí, kdežto tady v Budějovicích jsou krásné vlny, břehy s trávou, je to kousek od Prahy, je mi to tady příjemnější,“ vysvětluje.

S manželkou Pavlínou bydlí v areálu Lídy Polesné v České Vrbném pod stanem. Společně s dvouletou Leou, pětiletou Juliánkou, třináctiletou Emou, sedmiletým Metodějem, o dva roky starším Tomášem a jedenáctiletým Janem.

Právě Jan se potatil a vyzkoušel divokou vodu v singlkanoi. „Ani mu neradím, on je docela šikovný, jezdí závodně na lyžích a to mu taky jde, takže má sport v sobě. Starší dcera také, ale tu moc nebaví závodit, další syn se vzhlédl v parkuru, ani pořádně nevím, co to je,“ dodává Lukáš Pollert s úsměvem.

Prázdniny pod stanem u divoké vody jsou pro děti skvělé, ale rodiče neustále, opravdu bez odpočinku, počítají do šesti. „Samozřejmě na dvouletou se musí dávat pozor kdekoli. Tři děti umí plavat, tři ještě neumí, takže to je náročnější, ale mají vesty, tak to docela jde,“ říká.

Lukáš Pollert je lékařem ve Fakultní nemocnici v Motole na klinice anesteziologie a resuscitace. Zdálo by se, že u vody s dětmi si o prázdninách odpočine: „Vůbec. Naopak jdu do práce a tam si odpočinu, jsem na klimatizovaném operačním sále, je tam jeden pacient a vím, co mám dělat. Tady je to náročné. Myslím, že dovolená s dětmi je pro rodiče dřina, ať děláte, co děláte.“

autor: kaj
Spustit audio