Magdalena Frydrychová: Na věky

21. duben 2020

Hra o manipulaci a běsech, které vytanou na povrch, když je nám umožněno. Temný příběh s výbornými hereckými výkony a strhujícím zvukem skvěle vystihujícím mystickou atmosféru hry poslouchejte on-line po dobu jednoho měsíce po odvysílání.

Osoby a obsazení: Starosta (Miroslav Etzler), Starostová (Taťjana Medvecká), Barbara, stará bylinkářka (Jaroslava Adamová), Hostinský (Ivan Řezáč), Kovář (Radek Holub), Hana, starostova dcera (Zuzana Kajnarová), Jan, starostův syn (Michal Zelenka), Petr, syn hostinského (Matěj Hádek), Voják (Miloš Vávra) a žena (Tereza Bebarová)
Dramaturgie: Hynek Pekárek
Hudba: Marko Ivanovič
Režie: Aleš Vrzák
Natočeno: v roce 2008

Vesnice s podivným názvem Na věky je bohem i lidmi zapomenuté místo, odříznuté od světa zpustošeného válkami i hladem. Obyvatelům vzala úrodu bouře a kořalka teče proudem v místní hospodě. Na hranici vesnice sedí vlk a vyje jako štěně. Do tohoto místa, v němž vládne pevnou rukou starosta se svými kumpány, přichází tajemná žena – rozvrátí dosud neměnné pořádky a je zároveň předzvěstí zkázy…

Hra je dílem úspěšné divadelní i rozhlasové dramatičky Magdaleny Frydrychové (*1982). Postavy jejích her se pohybují v drsném odlidštěném světě, většinou v malé komunitě a jejich vztahům vládne banalita či krutost. Autorka přesto věří, že píše hry o naději a touze po životě. 

autoři: Martin Velíšek , Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio