Martina Hloušková a sirupy vyráběné tradičním způsobem podle receptur našich předků

26. květen 2017

Sirupy, které ručně Martina Hloušková vyrábí podle receptur našich předků, obsahují pouze přírodní suroviny. Všechny byliny sbírá jedině na čistých místech, ručně, vybírá pouze rostliny nejlepší kvality, některé druhy pěstuje na vlastní zahradě. Klade důraz na kvalitu a chuť svých produktů.

Bylinkové sirupy sirupy jsou vhodné k užívání nejenom při nemoci, ale i ke slazení nápojů. Výroba je poměrně jednoduchá. Výhodou domácích sirupů je to, že známe jejich přesné složení.

Bylinné čaje a sirupy jsou přirozenými léčivy, které bychom neměli používat dlouhodobě. Stejný druh bylinek bychom neměli konzumovat déle než 6 týdnů.

Bylinky na sirupy sbíráme za slunečného počasí na čisté lokalitě, nejlépe okolo poledne, kdy mají nejsilnější vůni. Výběr bylinek je opravdu široký.

Bylinné sirupy mají v oblibě zejména děti. Jsou to vlastně léčivky a výluhy z léčivek zakonzervované cukrem nebo medem. Jinými slovy šťáva, nálev (odvar) nebo tinktura z léčivek se zahustí cukrem a zahřeje.

Jak se říká, není bylina, která by na něco nebyla.

Radioporadna: Martina Hloušková a sirupy vyráběné tradičním způsobem podle receptur našich předků. Zajímavá osobnost je hostem radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11. hodině.

Spustit audio