Matěj Stropnický: Situaci jsem podcenil, na uskupení mě zajímal především program

Bývalý předseda Zelených Matěj Stropnický finančně podpořil uskupení, za něž se ve městě Mohelnice na Olomoucku chtějí dostat na radnici i dva členové SPD. „Pro mě byl rozhodující program kandidátky,“ vysvětluje Matěj Stropnický ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Na uskupení Změna je možná ho především zajímal politický program, zároveň přiznává, že podcenil vyjednávání o jednotlivých osobách a s jednotlivými subjekty. „Nevěnoval jsem tomu dostatečnou pozornost, příště už pozornost věnovat budu,“ nastiňuje.

Samotný politický program, za který uskupení v Mohelnici kandiduje, není podle něj kompromisem mezi zelenou politikou a SPD, ale stoprocentně zelený. „Ten jsem si přečetl,“ dodává.

Lidé se střídají, program má zůstávat.
Matěj Stropnický

Pevně také věří, že Stranu zelených tato záležitost nepoškodí – spolupráce s SPD je podle něj nepřijatelná. „Na kandidátce jsem lidi nelustroval, nezabýval se tím, kdo je v Mohelnici na kandidátce. Poslal jsem dva tisíce, ne milion,“ zdůrazňuje.

Potvrzuje také, že ve volbách nekandiduje a od volebních kampaní si dává oddech. „Přesto, že jsem ohlásil, že kandidovat nebudu, tak jsem pod permanentním dohledem médií,“ uzavírá.

autoři: Jan Moláček , prh