MC Gey: Rýmy o tom, jak je tvoje holka tlustá, jsou pocta žánru, nemůžeš je brát vážně

26. leden 2021

MC Gey je mistr nadsázky, originálních urážek i vtipů o tvojí holce. Člen labelu Ty Nikdy dokázal za víc než deset let, kdy je o něm na scéně slyšet, získat status výjimečného textaře a naprostého originálu. Ostatně, jen těžko si od něj lze odmyslet vydatnou porci trapnosti, s kterou operuje jak přímo v tracích, tak především na koncertech, během kterých nejde pro špatný vtip nikdy daleko.

S MC Geyem jsme se sešli v moravském městečku, kde společně s manželkou zrekonstruovali rodinný dům. Na rozhovor v podstatě odběhl od stavby plotu, které se věnoval se svým sousedem.

Na sobě měl montérky, pracovní mikinu a popisoval nejen důvody, proč se z Brna přesunul na venkov, ale také to, jak z idylických představ o bydlení na venkově postupně vystřízlivěl: „Samozřejmě po nějakých letech zjistíš, že to není až taková romantika. Že na to buď nemáš čas, nebo je to namáhavá práce, vymlátit břečťan rýčem a naštípat dřevo, který štípat nejde.“

Rap má soutěživost vepsanou v DNA a MC Gey ji přetavuje do plejády humorných urážek, které pro zasvěceného posluchače neztrácí nadhled, ale ne každý je musí vždy pochopit. „I mezi mladýma se mi stalo, že to nepochopili a furt se mě ptali, co mám proti tlustejm holkám. Občas to nepochopí lidi, co neznají rap.“

Jaké to bylo hrát na majálesu v Blatné v pět hodin odpoledne, o čem (ne)bude příští Geyova deska, to a ještě mnohem víc se dozvíte v osmém Brrrapu!

Jak MC Gey vyřeší problém s předáním mapy pokladu svým dětemJak nejlépe zakonzervovat poselství zakopané v zemi? Budoval se sousedem na zahradě plot nebo plod? A měl na něj větší vliv Eminem nebo Nohavica?

Jak Icy L ve svých textech trolí nácky? Proč Annet X na internetu skryla stopy po předchozí kariéře bloggerky? Co zakope svým dětem na zahradě MC Gey? A co na rapu vadí Karlovi z labelu Milion+? Brrrap ukazuje české rappery v situacích vážných, bizarních i těžko uvěřitelných. Otázky, které míří až do střev, pokládá rapový fanoušek Jakub Šíma. Poslouchejte Brrrap na wave.cz/brrrap, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

autor: Jakub Šíma
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.