Měli bychom vědět, co si politici myslí o felaci, říká youtuber Jan Špaček

24. říjen 2022

Natáčí politické reportáže na Youtube, ale jde na to trošku jinak. Youtuber Jan Špaček s ex-ministrem Karlem Havlíčkem řešil felaci místo inflace, bývalého premiéra Andreje Babiše přirovnal k Václavu Havlovi, ale dokázal vyvést z míry i politiky z koalice SPOLU. Demonstrujících na Václavském náměstí se pak ptal třeba na to, jak by Ježíš vyřešil energetickou krizi.

Jan Špaček s prezidentským kandidátem Petrem Pavlem ve svém videu řešil třeba to, jestli se jako muž narozený ve znamení štíra hodí na prezidentskou funkci. Sám youtuber na znamení zvěrokruhu ale nevěří. I tak se zvládl k problematice prezidentské kampaně a horoskopu vyjádřit: „Hodně lidi chce mít ženu na hradě, ale co třeba mít pannu – klidně i muže,“ vysvětluje.

A proč se ptá zrovna na tato témata tímto neotřelým způsobem? „Mě zajímá tato problematika, protože se o ní nemluví. Neznáme názory. Co si myslí Petr Fiala o felaci?“ ptá se youtuber. A neptá se pouze politiků a političek, zajímá se i názory „obyčejných“ lidí. Jak ale sám říká, preferuje právě politiky. „U politiků jsem prakticky nikdy nezažil odmítnutí. Možná jsou politici lepší lidi.“

A jak na něho reagují politici? Vesměs pozitivně – dokonce se dostává do kontaktu s lidmi, kteří se odmítají bavit s novináři. „Pokud je politik ochoten se naladit na tu moji dynamiku, tak z toho nemůže vyjít špatně,“ dodává.

Jsou politici připraveni na youtubery? Bylo těžké se dostat k politikům a političkám, se kterými natáčí? Oslovují naši zvolení reprezentanti mladé voličstvo? Dozvíte se v rozhovoru.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.