Města v kraji se připojují k pietě. Organizátoři akcí ruší nebo omezují program

22. prosinec 2023 20:44

Ostrava ruší kulturní program na vánočních trzích v centru města. Jde o reakci na střelbu v budově filozofické fakulty v Praze. A přidávají se i další.

Jak upřesnila mluvčí pořádající městské společnosti Černá louka Pavlína Merendová, plánovaný dnešní a sobotní kulturní program nebude. „Po dohodě s vedením statutárního města Ostravy považujeme nahrazení původního programu zádušní mší svatou za nezbytný krok, kterým se připojujeme k vlně solidarity. V této atmosféře zkrátka není možné realizovat program trhů beze změn,“ řekla PR manažerka Ostravských Vánoc.

U budovy ostravské filozofické fakulty se sešla vyjádřit podporu asi stovka lidí

Tradiční štědrovečerní ohňostroj se rozhodla zrušit bohumínská radnice. Město pravidelně pořádá na centrálním náměstí na Štědrý večer setkání obyvatel s hudební produkcí, aby na Vánoce nebyli sami. Letos radnice vánoční program s ohledem na tragickou událost výrazně upravila.

Mimořádnou bohoslužbu kvůli událostem na filozofické fakultě Univerzity Karlovy chystá ostravsko-opavské biskupství. Věřící se sejdou v sobotu v 15 hodin v katedrále Božského Spasitele. Podle mluvčího biskupství Ondřeje Elbela se v poledne rozezní i všechny kostelní zvony v diecézi.

autoři: tif , ada , mik , Marta Pilařová
Spustit audio