Mladí ladí jazz: 100 let jazzu s elektro-jazzovým projektem Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma a producentem Aid Kidem

30. duben 2023

Poslední dubnový den vystoupili na open air festivalu Molotov Jukebox z Velké Británie nebo Rozhlasový Big Band Gustava Broma s producentem Aid Kidem. Podívejte se na záznam všech koncertů.

Headlinerem letošního ročníku byla londýnská kapela Molotov Jukebox, v jejímž čele stojí zpěvačka, herečka a akordeonistka Natalia Tena, kterou mnozí mohou znát z filmové série Harry Potter nebo z televizního seriálu Game of Thrones. Kapela je známá směsicí různých hudebních stylů, jako je balkánská hudba, ska, latinskoamerická hudba a pop. Molotov Jukebox přinesli ohromující show plnou tance, zpěvu a pozitivní energie.

100 let jazzu / 100 let rozhlasu ❯❯

Hlavní jazzovým programem byl koncert Rozhlasového Big Bandu Českého rozhlasu s producentem Aid-Kidem rekapitulující 100 let rozhlasového jazzu prostřednictvím přearanžování různých jazzových skladeb, jimž byl rozhlas postupem desetiletí na blízku. 

Program festivalu

Blue Uandi

Nový český projekt, za kterým stojí dvojice hudebníků, skladatelů a producentů Martina Konvičky známého také z jazzového světa a Davida Machovského společně tvořících v oblastech trip-hopu, avant popu a experimentální elektronické hudby.

Rozhlasový Big Band Gustava Broma & Aid Kid

Vystoupení Orchestru Gustava Broma rekapitulujícího historii jazzu na platformě 100 let působení Českého rozhlasu následovaný live remixem úspěšného českého producenta Aid Kida. Zazněla zde i zcela nová kompozice skladatele Tomáše Sýkory, Swinging on the Radio Waves, která oslavuje stoleté výročí rozhlasu.

Zaska

Funk & R'n'B v podání kapley mladého irského kytaristy a zpěváka jménem Max Zaska.

Caleb Kunle

Projekt na pomezí soulu a písničkářství čerpající ze tří míst - Lagosu (Nigérie), Laois (Irsko) a Londýna (Velká Británie). Jádrem jeho hudby jsou příběhy a emoce, které se utvářejí při zkoumání moderního světa.

Molotov Jukebox

Londýnská kapela s prvky gypsy dance, reggae, popu či balkánské dechovky v čele se zpěvačkou Nataliou Tena, známou herečkou např. z filmů Harry Potter nebo seriálu Game of Thrones.

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.