Mladík se v Ostravě pokusil ukrást autobus, zůstal stát v kolejišti tramvají

18. říjen 2023 18:16

Opilý mladík se v noci na dnešek v Ostravě pokusil ukrást autobus. Vyjel s ním z areálu garáží dopravního podniku. Vjel ale do kolejiště tramvají, kde zůstal stát. Policisté jej krátce po činu zadrželi. Podle dechové zkoušky měl v krvi 1,5 promile alkoholu. ČTK to řekla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

Dvacetiletý mladý muž, který není zaměstnancem ostravského dopravního podniku, vnikl do areálu garáží v lokalitě Hranečník okolo 03:00. Odstaveným autobusem vyjel z areálu. Zaměstnanci podniku i strážní služba si toho všimli a přivolali policisty.

Na ulici Počáteční následně vjel na dopravním terminálu Hranečník do kolejiště, kde zůstal stát. Naštěstí nedošlo ke zranění, ani ke škodě na majetku,“ řekla policejní mluvčí.

Mladík se podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem přes 1,5 promile alkoholu v dechu. Policisté jej obvinili z užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Zadržený muž navíc není vlastníkem řidičského oprávnění skupiny D, které by mu umožňovalo autobus řídit.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio